Hidegkuti Muhely Kft Fooldal kp

Teszten bukott a rossz beállítás

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenKüldés e-mailben

Teszten bukott a rossz beállítás
Földdel megrakott kamion ütközött egy harminc tonnás úttorlasznak a Volvo és a Michelin közös tesztjén. A brit próbán két szerelvényt küldtek neki az akadálynak, 80 kilométer/órás sebességgel...

Az egyik beállításai tökéletesek voltak, míg a másikon szimulálták az európai utakon közlekedő kamionokon fellelhető hibákat.
A teszten kiderült, hogy a helyes futómű beállításon és a jó gumiválasztáson sok múlik. A statisztikák szerint az európai utakon szállító járművek és vontatmányaik kétharmadán rosszul van beállítva a futómű. A rossz guminyomás csak tetézi a bajt. A kereskedelmi árufuvarozásnak egynegyede közúton történik. Nem mindegy hát, milyen biztonságban és mennyi pénzért zajlik mindez, nem beszélve a környezeti terhelésről.
A tesztkamionok egyformák voltak: Volvo FH 4x2, 500 lóerővel, Euro 5-ös dízel motorral. Az egyébként több héten át tartó közlekedési teszt eredménye megdöbbentő: csaknem 15 százalékos fogyasztás különbséget mértek. Az pedig, hogy mi okozza a nagy különbséget, még érdekesebb tapasztalat, ugyanis a gumiválasztás ebből a 15 százalékból 11-et tesz ki.
A vezetőfülke a rossz beállításokkal az ütközésnél teljesen megsemmisült.